Κατηγορίες
Uncategorized

Σχετικά με την εκκένωση τριών καταλήψεων στην πάτρα

   Ξημερώματα 5ης Αυγούστου , ώρα 6 και μισή η ΕΛ.ΑΣ, με την συνεργασία του δήμου και με το σιγοντάρισμα των φασιστών της χρυσής αυγής, με μια συντονισμένη επιχείρηση εισβάλει σε τρεις αυτοοργανωμένους χώρους(καταλήψεις) της Πάτρας. Την ιστορική κατάληψη Παραρτήματος, την κατάληψη Μαραγκοπουλείου και την κατάληψη Νικολάου Γκύζη 33 στο τει. Συλλαμβάνονται 5 άτομα που βρίσκονται εκείνη την ώρα στο κατειλημμένο Μαραγκοπούλειο  και γίνονται προσαγωγές ατόμων που προσπαθούν να πλησιάσουν  τον χώρο. Παράλληλα οι μπάτσοι με τους δημοτικούς υπαλλήλους αδειάζουν τα κτήρια και χτίζουν όλες τις εισόδους, με αποτέλεσμα στην κατάληψη στέγης στο τει να παραμένουν κλεισμένα προσωπικά αντικείμενα των ατόμων που στέγαζε το συγκεκριμένο κτήριο. Οι 5 συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, των διακεκριμένων φθορών, την παραβίασης του νόμου περί όπλων, της οπλοκατοχής, της ρευματοκλοπής και της απείθειας.

      Είναι φανερό πως το κράτος εδώ και καιρό με την αμέριστη υποστήριξη των φασιστών της χρυσής αυγής προσπαθεί να τσακίσει το κάθε τι που προβάλει αντίσταση στο σύγχρονο ολοκληρωτικό καθεστώς. Ιστορικά οι καταλήψεις αποτελούσαν και αποτελούν αυτοοργανωμένους χώρους οι οποίοι λειτουργούν αντι-ιεραρχικά, αδιαμεσολάβητα, αντιεμπορευματικά, απομακρυσμένες από κομματικά τερτίπια. Συγκεκριμένα στις 3 αυτές καταλήψεις συμμετείχαν πολιτικές συλλογικότητες, πολιτιστικές και άλλες ομάδες, λειτουργούσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Ράδιο Κατάληψη 93,7, αυτοδιαχειριζόμενο στούντιο, δανειστική βιβλιοθήκη, ανοιχτές συνελεύσεις, συναυλίες, μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και πολλά άλλα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα.

Η συνεχόμενη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου τόσο σε μαχητικά κομμάτια της κοινωνίας όσο και σε αυτοοργανωμένους χώρους με μηχανισμούς ωμής καταστολής ένα πράγμα δείχνει, τον φόβο της εξουσίας απέναντι σε μια ενδεχόμενη κοινωνική-ταξική εξέγερση. Ο ¨κεντροαριστερός¨ δήμαρχος Γιάννης Δημαράς μαζί με άλλα γνωστά λαμόγια της πόλης (βλέπε βουλευτή της Ν.Δ Θανάση Νταβλούρο και αντιδήμαρχο Γιώργο Σιγαλό) δείχνουν πλέον την απόλυτη συνεργασία τους με την χρυσή αυγή η οποία το τελευταίο διάστημα επιδιώκει το άνοιγμα της στην πόλη, χωρίς ανταπόκριση βέβαια. Ταυτόχρονα τα παπαγαλάκια-ρουφιανάκια του συστήματος συκοφαντούν με την πρώτη ευκαιρία το παράρτημα και τις άλλες καταλήψεις χαρακτηρίζοντάς τους ως χώρους ανομίας, ρίχνοντας στους καταληψίες ευθύνες για δήθεν σοβαρές ζημιές που έχουν γίνει στον χώρο του παραρτήματος, πράγμα που προφανώς και δεν ισχύει. Από την μεριά μας μία είναι η απάντηση: κοινωνικοί ταξικοί αγώνες ενάντια σε φασίστες, κράτος και κεφάλαιο.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ, ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΣΤΟ ΤΕΙ

 

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ

 

ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ.

 

ΜΠΑΤΣΟΙ ΜΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ  ΟΛΑ ΤΑ  ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

 

 

 

ΑΥΤΟΝΟΜΟ  ΣΧΗΜΑ  ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *